Biga’nın tanınmış mali müşavirlerinden Ahmet Elitaş, ekibi ile birlikte 23 Ocak Pazartesi günü Biga CHP İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
Basın açıklamasına eski Başkanlardan Aydoğan Ünver, Çanakkale CHP İl Genel Meclis Üyesi Ünsal Öntürk, CHP Çanakkale Milletvekili eski adayı Emin Doğan, CHP Çanakkale Milletvekili eski Adayı İsmail Ağa, Dr. Yalçın Sığırcı, Belediye Meclis Üyesi Mustafa Yılmaz ile parti üyeleri katıldılar.
Ahmet Elitaş’ın basın açıklaması:
“ Öncelikle kısaca kendimden bahsetmek istiyorum. 1970 Biga doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Biga’da tamamladıktan sonra 1992 yılında İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun oldum. 14 yıldır Biga’da serbest muhasebeci mali müşavir olarak çalışmaktayım. Evli ve iki çocuk babasıyım.
Değerli arkadaşlar, ülkemiz öncelikle 2002 yılından itibaren her geçen gün daha da hızlanarak bir uçuruma doğru sürüklenmektedir. Ekonomik anlamdaki çöküşün yanında, Cumhuriyetimizin temel ilkeleri de yozlaştırılmış olup, değer yargılarımız ve dini inançlarımız adeta maddi çıkarlar için kullanılır hale getirilmiştir.
İlçemiz Biga da bu durumdan payına düşeni fazlasıyla almaktadır. İlçe yönetimimizin özellikle Biga belediye başkanlığı seçimine odaklandığından dolayı partilerimiz ve halkımız ile yeterince kucaklaşamadığını bunun da partimizin Biga’da büyümesi ve partimize olan desteğin artmasının önünde bir engel teşkil ettiğini düşünmekteyiz.
Partimize seçim takviminin başlayacağı şu günlerde kısaca bahsettiğim bu endişelerimizden dolayı arkadaşlarımla birlikte CHP Biga İlçe Örgütünü mevcut yönetiminden daha iyi yöneteceğimize olan inancımız ve kendimize olan güvenimizden dolayı CHP Biga İlçe Başkanlığına aday olduğumu huzurlarınızda bütün üyelerimize ve tüm halkımıza açıklıyorum.
Öncelikle şu endişemizi sizlerle paylaşmak istiyorum; arkadaşlarımın büyük uğraşları sonucu aldığı delege seçim programına baktığımızda, üzülerek belirtmek isterim ki; mevcut ilçe yönetimimizin hazırladığı bu program partimizin siyasi ve demokrasi anlayışına yakışmamaktadır. 107 köy ve 5 belde ile ilçe merkezimizdeki yedi mahallemizin delege seçimi 6 gün gibi çok kısa bir zamana sıkıştırılmıştır. Ayrıca sabah saat 08.00 ile akşam saat 23.00 arasında, ucu açık bir zaman diliminde yapılacağı belirtilmiştir. İlçe yönetimimizden delege seçimlerini adil ve şeffaf bir şekilde yapılmasını ve dolayısıyla bu yanlışın ivedilikle düzeltilmesini talep ediyoruz.
Ben ve arkadaşlarım, her birimiz öz güveni yerinde bireyler olup, tüm üyelerimizin görüş ve önerilerini de göz önüne alarak, yönetilmeye değil yönetmeye talibiz.
Kişisel çıkarları doğrultusunda bir yerlere varmak için, yapılan siyasete karşı olduğumuz için ilçe başkanlığı makamının başka bir makama ulaşma adına basamak yapılmaması için parti içi demokrasiyi işletmek ve katılımcılığı sağlamak için partimize katkı vermek isteyenlerin önlerini açmak için CHP’nin hem yerel de hem genel de iktidara taşımak için Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı sosyal demokrasinin evrenselliğini benimsemiş ilkeli ve dürüst siyasi anlayışımız ile Biga siyasetinin yeni yüzü olacağız.”
ŞOK GELİŞME
Çarşamba Postası Gazetesi olarak Biga CHP İlçe Başkanlığına aday olan Ahmet Elitaş’a neden CHP Parti binasında basın açıklaması yapılmasına izin verilmedi sorusuna karşı Elitaş şunları söyledi;
Arkadaşlarım ile birlikte CHP Biga İlçe yönetimine aday olduğumuzu ve dolayısı ile CHP Biga İlçe Başkanlığı adaylığımı Biga’da partimizde bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyurmak istedik.
CHP ‘li olarak basın açıklamamızı en doğal hakkımız olan ve evimiz gibi gördüğümüz partimizde yapmak istedik. Bu durumu mevcut İlçe Başkanımıza ilettik. Bize cevabı olumsuz oldu. Hatta bunun için partiyi açmayacaklarını söyledi. Tüm bunlara rağmen
Partimize gittik. Partimiz açık olmasına rağmen basın açıklamamıza izin verilmedi. Bizler de açıklamamızı dışarıda partimizin kapısı önünde zor şartlar altında yapmak zorunda kaldık.
Biga İlçe Yönetiminin bu talihsiz tutumunu büyük bir üzüntü ile karşıladığımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz. Ben ve arkadaşlarım üyelerimizin desteği ile ilçe yönetimi görevine geldiğimizde partimizi sadece üyelerimize değil tüm halkımıza açacağız dedi.
HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ