Gökçeada’da 24 saat eğitim hizmeti veren ve 500 kadar öğrencisi yatılı eğitim gören Gökçeada Atatürk öğretmen lisesi ve Gökçeada endüstri meslek lisesi her an yıkılabilir. konu hakkında açıklama yapan Gökçeada kent konseyi başkanı Bülent Aylı “orta şiddette bir depreme bile dayanamayacak olan bu iki okul için geçtiğimiz ay yaptığımız açıklama üzerinden tam bir ay geçti ve hiç kimseden ses seda çıkmadı.
Uyarımı tekrarlıyorum. Bu okullar 6 şiddetinde bir depremi bile taşıyamaz. Büyük bir facia kapıda. Buradan son kez sesleniyorum. Olası bir depremde bu okullarda oluşacak bir can ve mal kaybında şu an görev yapan tüm yetkilileri sorumlu tutacağız. Allah göstermesin böyle bir facia durumunda yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bu yüzden şimdiden tedbir almaları gerekir. Zaten o makamlarda bulunmalarının gerçek sebebi de budur. Tedbir almayacaklarsa bu gencecik evlatlarımıza sahip çıkmayacaklarsa, bu okullarda eğitim öğretim görevi yapan fedakar eğitimciler ve görevlilerin canını koruyamayacaklarsa neden o makamlarda oturuyorlar. Aylardır olası bir faciadan bahsediyoruz.
İhbar ediyoruz. Uyarıyoruz ama kimseden ses seda çıkmıyor. Gökçeada Atatürk öğretmen lisesi ve Gökçeada endüstri meslek lisesinde, Gökçeada lisesinde, cumhuriyet ilköğretim okulunda ve diğer okullarda Gökçeada kent konseyi olarak biz mi etüd yaptıralım. Bu okullarda bir facia olsa hiç kimse Gökçeada’nın imdadına yetişemez. Buradan milli eğitim bakanına, Çanakkale milli eğitim müdürüne, milletvekillerine sesleniyorum. Bu binalarda durum çok vahimdir. Hemen müdahale gerekir. Dedi.