Giriş Sayfam Yap Favorilere Ekle Sitene Ekle RSS Üye Ol Üye Giriş
Anasayfa Foto Galeri Video Haber Seri İlanlar Firma Rehberi Yazarlar Gazetelerimiz
SON DAKİKA : Biga Türkiye Şampiyonlarını Bağrına Bastı      Futbol Bahar Turnuvası Başlıyor      Biga’da CHP 19 Mayısı Ayrı Kutladı      19 Mayıs Kutlamaları Yapıldı      Antika Dediğin Budur      Bayraklarımızı Asalım      Doğtaş’ ta Ayın Personeli Belli Oldu      Çiçeklidede Özel İdare İlköğretim Okulu Özel Eğitim Sınıfı Engelliler Haftası’nda İstanbul Tuzla’da 2.Özel Çocuklar Atletizm Şenliğine Katıldı       Biga’ da Tekno Kadın Girişimcilik ve Teknoloji Eğitimleri Başladı      Çanakkale Barosu Biga Temsilciliği Açıldı      Karabiga Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Türkiye Şampiyonu      İstanbul Bronşiti Denilen Hastalık Biga’da Da Var      Biga’ lı Galatasaraylılar Şampiyonluğu Doyasıya Kutladı      Şampiyon Makine Bölümü      Engelliler Derneği Pilav Günü Düzenledi      19 Mayıs Gençlik Sergisi Açıldı      İçdaş’ta Uygulamalı Enerji Dersi      Bölge Amatör Futbol Karma Takımı Seçmeleri       Sıkıntılar İntihar Ettirdi      ÖTK Şampiyonu Gözde Sürücü Kursu     
YEREL YAŞAM EKONOMİ SİYASET EĞİTİM BELEDİYE TURİZM MAGAZİN ULUSAL SPOR
» Renault Megane Yenileniyor
22 Ocak 2012 Pazar 11:13
12
14
16
18

Renault, markanın lokomotif modeli mégane ailesinin tamamını yeniliyor.

Ön yüz LED teknolojili gündüz aydınlatma sisteminin eklenmesiyle modernleşirken kalite algısı gamdaki çıkışın göstergesi olan parlak siyah ve krom dokunuşlarla güçlendiriliyor.Yenilenen Mégane, Energy dCi 110 ve Energy dCi 130 ve Energy TCe 115’den oluşan üç yeni motor seçeneği sayesinde sınıfının en tutumlu otomobili oldu. 115 hp gücü ile pazarın en güçlü 1.2 l benzinli motoru yeni Energy TCe 115 Mégane’a dizel motorlara yaraşan yaklaşık 1 000 km menzil sağlayan 5.3 l / 100 km (NEDC çevriminde 119 g CO2/km) yakıt tüketimi sayesinde ekonomisi ile ön plana çıkıyor. Daha fazla konfor ve güvenlik için, Yeni Mégane’da, Visio System® ya da yokuşta kalkış desteği gibi ilk kez Yeni Scénic’de kullanılan sürüş destek donanımları da benimsendi. Mégane yeni yüzüyle, Mart 2012’den itibaren Avrupa’da, ardından başta Türkiye, İsrail, Fas, Cezayir, Tunus, Güney Afrika, Rusya ve Arjantin gibi ülkeler olmak üzere, tüm dünyada satışa sunulacak.

Renault, markanın lokomotif modeli Mégane ailesinin tamamını yeniliyor.

§ Ön yüz LED teknolojili gündüz aydınlatma sisteminin eklenmesiyle modernleşirken kalite algısı gamdaki çıkışın göstergesi olan parlak siyah ve krom dokunuşlarla güçlendiriliyor.

§ Yenilenen Mégane, Energy dCi 110 ve Energy dCi 130 ve Energy TCe 115’den oluşan üç yeni motor seçeneği sayesinde sınıfının en tutumlu otomobili oldu. 115 hp gücü ile pazarın en güçlü 1.2 l benzinli motoru yeni Energy TCe 115 Mégane’a dizel motorlara yaraşan yaklaşık 1 000 km menzil sağlayan 5.3 l / 100 km (NEDC çevriminde 119 g CO2/km) yakıt tüketimi sayesinde ekonomisi ile ön plana çıkıyor.

§ Daha fazla konfor ve güvenlik için, Yeni Mégane’da, Visio System® ya da  yokuşta kalkış desteği gibi ilk kez Yeni Scénic’de kullanılan sürüş destek donanımları da benimsendi.

§ Mégane yeni yüzüyle, Mart 2012’den itibaren Avrupa’da, ardından başta Türkiye, İsrail, Fas, Cezayir, Tunus, Güney Afrika, Rusya ve Arjantin gibi ülkeler olmak üzere, tüm dünyada satışa sunulacak.

Modernleşen ön yüz

Müşterilerin beğenisini kazanan Mégane ailesi, tasarımı küçük dokunuşlarla yenilenerek daha modern bir görünüşe kavuştu. Ön yüz bundan böyle, yeni bir ışıklı imza oluşturan LED’li gündüz farını içeriyor. Parlak siyah renkli tampon krom dokunuşlarla bezendi. Jantları tamamen yenilendi. Bu unsurların hepsi Renault’un başlıca önceliklerinden biri olan kalite hissine verilen önemi ortaya koyuyor.İç mekân, çift tonlu deri/alkantara paket dahil üç farklı ambiyansta sunulan yeni döşemelerle zenginleşti. Bose versiyonu başlı başına bir donanım paketi haline geldi. Öte yandan,  GT ve GT-Line versiyonları da diğerlerinden ayırt ediliyor: Bumerang şeklindeki özel LED ışıklar, kırmızı dikişli döşeme, parmak dayama kabartılı spor direksiyon simidi, Renault Sport imzalı kapı eşikleri ve torpido paneli çıtaları ile GT ve GT-Line versiyonları Renault Sport ailesine ait olduklarını gururla sergiliyor. Yenilenen Mégane’a mavi ve sedef beyaz olmak üzere iki yeni renk ekleniyor.

Yenilenen Mégane’da enerji patlaması

Yeni Mégane sürüş keyfi ile ekonomiyi birleştiren Energy tip üç yeni motor seçeneğinin kullanıldığı ilk model oldu. Renault’un F1’deki deneyimine dayanan yeni nesil “downsizing” uygulamasını esas alan araçlar bu gam düzeyinde görülmemiş bir teknolojik içerik barındırıyorlar ve hepsinde yavaşlama/fren fazında enerji geri kazanımlı Stop&Start sistemi bulunuyor. Özenli bir akustik geliştirmeye konu olan Energy motor seçenekleri hafif ve tok bir sese sahipler. Ses emisyonları yerini aldıkları motorlara kıyasla yarı yarıya azaltıldı.

Daha fazla rahatlık için faydalı ve erişilebilir teknolojiler

Günlük yaşamda güvenliği artırmak, sürüşü kolaylaştırmak ve kabin konforunu maksimuma çıkarmak Renault için her zamankinden daha fazla öncelikli durumda.

Renault, Scénic ve Grand Scénic’te olduğu  gibi, Yeni Mégane’da da otomatik kısa / uzun far geçişleri ve şeritten çıkış uyarısını içeren Visio System®’i benimsedi. İç dikiz aynasının arkasında ön cam üzerine sabitlenen bir kameradan oluşan bu sistem gece görüş alanını genişletiyor ve ilk kez bu modelde sunulan çift işlevselliği sayesinde sürücünün dikkatli ve uyanık kalmasını sağlıyor. Ayrıca yeni tip yokuşta kalkış yardım sistemi ile konfor da bir kenara bırakılmıyor. « Otoyol modu » sinyali ise sürüş konforunu artırıyor: Sinyal kolu üzerine hafif bir dokunuş şerit değişimini haber vermek için üç sinyallik bir dizini başlatıyor.Park yardım sistemi ise geri görüş kamerası ile zenginleştirildi. Diğer yandan, çift bölgeli otomatik klimada artık iç mekânın hava kalitesini kontrol eden ve kabin havalandırmasını otomatik olarak başlatan birkirli hava sensörü bulunuyor.

2011 yılında tüm dünyada 235 bin adet ve 2008 sonundaki ilk lansmanından bu yana toplam 730 bin adet üretilerek Renault markasının en çok satılan modeli olan Mégane bugün kendi sınıfında güvenilirlik liderleri arasında yer alıyor. Bu güvenilirlik sadece basında kabul görmekle kalmıyor (Automobile Magazine dergisinin güvenilirlik yönünden en iyi 100 modeli arasında) aynı zamanda bu modeli liste başına koyan ADAC ve diğer bağımsız dış kuruluşlar tarafından da takdir ediliyor.

Renault tarafından 2003 yılında başlatılan sürekli geliştirme yaklaşımı kapsamında, Mégane III’te ilk bir yıl içindeki arıza oranı öncüsüne kıyasla % 40 azaltıldı.

Mégane III, dayanıklılık ve yaşlanmayı dikkate alan güçlendirilmiş tasarım ve kontrol süreçlerinden geçti. Örneğin : Tasarım aşamasından itibaren, eksiksiz bir güvenilirlik sağlamak ve Mégane II’ye kıyasla kullanım ve görünüş dayanıklılığını arttırmak için özel 100 maddelik bir liste dikkate alındı. Gürültüleri azaltmak, sızdırmazlığı iyileştirmek ve elektronik bileşenlerin güvenilirliğini sağlamak için özel bir özen gösterildi.

HABER FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ



Renault Megane Yenileniyor


+ Paylaş
Paylaş: Facebook Paylaş: Twitter Paylaş: Google Paylaş: Yahoo Paylaş: Mr. Wong Paylaş: Oneview Paylaş: Linkarena Paylaş: Folkd Paylaş: Digg Paylaş: Del.icio.us Paylaş: Reddit Paylaş: Jumptags Paylaş: Simpy Paylaş: StumbleUpon Paylaş: Slashdot Paylaş: Propeller Paylaş: Furl Paylaş: Spurl Paylaş: Blinklist Paylaş: Blogmarks Paylaş: Diigo Paylaş: Technorati Paylaş: Newsvine Paylaş: Blinkbits Paylaş: Ma.Gnolia Paylaş: Smarking Paylaş: Netvouz

  Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış

  Yorum Ekle

Ad Soyad :
E-Posta :
Mesaj :
Güvenlik Kodu :
 



+ Benzer Haberler
19 Mayıs Kutlamaları Yapıldı
    »    
İçdaş’ta Uygulamalı Enerji Dersi
    »    
Doğtaş, “Mobilya Sektöründe Yılın Şirketi”
    »    
2011 yılı En Büyük İstihdam Ödülü İÇDAŞ’a
    »    
SGK’dan Doğtaş’a Ödül
    »    
DOĞTAŞ 40. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor
    »    
İÇDAŞ’a ÇASİAD Çıkarması
    »    
Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Mobilya Sektör Meclisi Başkanı Davut Doğan sektöre destek istedi
    »    
1 Mayıs İşçi Bayramı
    »    
Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL’e Yelkencilerden Sevgi Gösterisi
    »    
DOĞTAŞ Exclusive Mağazalarına Bir Yenisini Daha Ekledi
    »    
İçdaş, Çevreci Kimliğini Uluslar Arası Arenaya Taşıyor
    »    
Doğtaş, Çalışanlarının Sağlığı İçin Balık Dağıtıyor
    »    
Doğtaş’tan Çocuklara 23 Nisan Hediyesi
    »    
DOĞTAŞ Mobilya, Kalite ve Tasarımlarıyla Dikkat Çeken Koleksiyonlarını Bolu Exclusive Mağazasında Sunuyor
    »    
Doğtaş Çalışanlarına Ödülleri Dağıtıldı
    »    
Doğtaş’ta UMEM Kursu Başvuruları Devam Ediyor
    »    
Çanakkale ‘nin Lideri Miller Oto
    »    
Facebook’ taki Tehlike
    »    
Türkiye’de Yılın TSO Başkanı Bülend Engin
    »    


GÖRÜNTÜLÜ HABERLER
Şener Ayakkabı Açıldı
2011 yılı En Büyük İstihdam Ödülü İÇDAŞ’a
SGK’dan Doğtaş’a Ödül
Burhan Kuzu’ya Biga’da Yumurtalı Eylem!
Çeltik Köyü Şifalı Suyu İlgi Bekliyor
Çeltik Köy Hayrı Yapıldı
Biga’ lı Bir Değer Turan Onur
Motosiklet Tutkunları Kemer’de Buluştu
Eski Balıklı Köy Hayrı Yapıldı
Biga Anadolu Lisesi Öğrencileri Fidan Çapaladı
CHP Muhtarların Dertlerini Dinledi
Engelliler Derneğinden Engelliler Haftasına Özel Etkinlik
Biga MYO’dan Kooperatifçilik Paneli
Biga Kadın Ve Çocuk Merkezinde Anneler Günü Kutlaması
Hemşireler Haftası Başladı
Bu Çocuklar Çok Yetenekli
CHP’den Esnaf Odasına Ziyaret
Veliler Sahada
Çocuk Oyunlarında Şampiyon Hamdibey İlköğretim
Halk Eğitim Merkezinden Hüsn-ü Hat ve Resim Sergisi
Çanakkale CHP İl Başkanı Hamza Karagöz Biga CHP İlçe Teşkilatını Ziyaret Etti
Biga Özel Rengin Rehabilitasyon Merkezi Engelliler Haftasına Özel Sergi
DOĞTAŞ 40. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor
Halk Kütüphanesinin Kitap İhtiyacına Gençlik Meclisi Duyarsız Kalmadı
Bursa Simitçiler ve Unlu Mamulleri Odası Kaptanlar Un’ da
Kaşdemir BİİBF’de
Biga Atatürk Anadolu Lisesi Bass ve Söyle Müzik Yarışması
Türkçülük Günü Kutlandı
Danişmend Köy Hayrına Müthiş İlgi
Kariyer Günleri Son Sürat

     

YAZARLAR
Ali Galip AKYILDIRIM
GENÇ ARKADAŞIM BAYRAMIN KUTLU OLSUN!
Zafer ÖZGÜR
Önce İş Güvenliği
Kadir ATAY
Bigaspor’da Belirsizlik Sürüyor
Nadir KAYA
BAŞKANLARA ÇAĞRI
Erdem KARAN
MUTLU ETMEK
Dr. Mesut AYYILDIZ
BEHÇET HASTALIĞI
Dr.Suzi ÖZDEN
HORLAMA HASTALIĞI
Op.Dr.İlker KARABUĞA
Ağrılı Cinsel İlişki (Disparoni)
Nurettin TAŞAR
Gençlik Meclisi En İyi Olma Yolunda
Halil İbrahim ÇAL
Hayatımızın Değeri Düştü 1 Lira…
Hasan TURAN
Allah’ın Emaneti
Recep BAŞKAYA
28 ŞUBAT GENÇLİĞİ
Fuat SÜRMELİ
Herşey Kirlenmiştir
Tarih Köşesi
19 MAYIS GENÇLİK MARŞI
BİGA'DANÖBETÇİ ECZANE
ÇOK OKUNANLAR bu hafta | bu ay
ÇOK YORUMLANANLAR bu hafta | bu ay
İstatistik
Çanakkale'nin Tamamen Renkli İlk Gazetesi
Biga'nın İlk İnternet Televizyonu
Biga'nın Evlere, Köylere ve Okullarına, Çan'ın Merkez ve Tüm Köylerine Dağıtılan En Yüksek Tirajlı Gazetesi
Sitemizde Yayınlanan Yazı ve Dökümanların İzinsiz Alınması Çoğaltılması Yasaktır
Biga Çarşamba Postası / Atay Reklam
Tüm Hakları Saklıdır BİGA ÇARŞAMBA POSTASI    0